REGULAMIN KONKURSU
REGULAMIN SZKOLNEGO KONKURSU PLASTYCZNEGO
„Dzieciaki robią przysmaki”
Konkurs organizowany w ramach „Programu dla Szkół”
Regulamin poniżej... CELE KONKURSU:
1)Kształtowanie prawidłowych nawyków żywieniowych, 2) Zaangażowanie dzieci i rodziców w przygotowywanie zdrowych posiłków. 3)Pobudzanie aktywności twórczej; 4) Pogłębianie umiejętności plastycznych.
KATEGORIE WIEKOWE:
1)Uczniowie klas I-III, 2)Uczniowie klas IV-V,
WARUNKI KONKURSU: 1. Uczestnik wykonuje i dostarcza do organizatora pracę plastyczną - przepis kulinarny na zdrową potrawę wraz z ilustracją do przepisu.
1) Technika pracy dowolna. 2) Format pracy A3.
2. Sposób opisania prac konkursowych: 1) Imię i nazwisko autora, klasa.
3. Ocena prac: 1)Prace oceniać będzie specjalnie powołane jury .
2) Podczas oceniania prac jako najważniejsze będą brane pod uwagę następujące aspekty: oryginalność wykonania zaproponowanego przepisu kulinarnego, estetyka wykonania pracy, wkład pracy, zgodność wykonanej pracy z regulaminem.
4.Nagrody:
1)Laureaci otrzymają nagrody rzeczowe i dyplomy.
TERMINY:
Konkurs rozpoczyna się : 4.01.2019r.
Termin składania prac upływa z dniem 25. 01.2019 r.
ORGANIZATOR
S. Lisak, H. Masłyk
|